Tort Martisor

de laylalala in Torturi, 26 Feb 2010 | 6617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 90 gr ciocolata amaruie, topita
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 120 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema
  • 150 gr zahar tos
  • 300 ml lapte
  • 150 gr iaurt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 6 linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de prajituri.
Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Bourbon si 1 lingurita scortisoara.Se adauga ciocolata topita, se amesteca apoi se adauga lichiorul de ciocolata.Faina cu praful de copt se cern deasupra amestecului cu galbenusuri apoi se mixeaza impreuna.Se inglobeaza albusurile spuma apoi se toarna aluatul obtinut in forma pregatita si se da la copt 25 minute.Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema, se caramelizeaza 150 gr zahar tos apoi se aduaga laptele, 150 gr iaurt, 1 lingura zahar pudra si 1 lingurita scortisoara macinata si se amesteca repede.Se dizolva amidonul in aprox. 150 ml apa rece apoi se inglobeaza in caramelul din cratita.Se lasa sa fiarba pana cand se obtine un pudding.Se lasa sa se raceasca complet.

Aluatul se taie in 2, pe orizontala.Se aseaza primul blat pe o farfurie si se unge cu ½ din crema.Se aseaza al 2-lea blat de aluat se se unge cu crema ramasa apoi se acopera cu blatul ramas.Tortul se decoreaza cu fondant sau pasta de zahar dupa fantezia fiecaruia.

Decorul este o pasta facuta astfel : 1 plic (10 gr) gelatina,6 linguri apa rece ,1 lingura unt ,2 linguri miere si 300-500 gr zahar pudra + esente (optional) si coloranti alimentari Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea,se amesteca usor pana se dizolva. Se pune zahar pudra intr-un castron , pentru inceput 300-400g,se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa. Se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat. Se pastreaza in folie, lasata la rece .Se intareste cu timpul ,dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la cuptorul cu microunde inainte de framantare si isi revine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de nuci si dulce de leche - reteta cu nr 800